השיטה הסינית הולכת והופכת פופולארית יותר ולא בכדי. הנה כל מה שחשוב לדעת עליה
- עתיקה יותר משחשבתם
למרות הדעה הרווחת, הטווינא עתיקה אפילו יותר מהדיקור הסיני. עם זאת, היא קשורה בקשר הדוק לשיטת הטיפול הפופולארית ומבוססת על אותם עקרונות תאורטיים. האזכורים הראשונים על טיפול בטווינא מופיעים בימי שושלת שאנג הסינית ב-1700 לפנה"ס. בשנת 600 לפנה"ס הטווינא כבר הופיעה בכתבי המכללה הרפואית הקיסרית כשיטה טיפולית רפואית.
- תורה רפואית עצמאית
עקרונות הטווינא הגיעו מסין ליפן והיוו את הקרקע עליה פותחה שיטת הטיפולים הפופולארית – שיאצו. בבתי הספר לרפואה בסין, הטווינא נלמדת כתורה רפואית עצמאית לצד דיקור סיני וטיפול באמצעות צמחי מרפא. - מבוצעת בדיוק מירבי
טיפול הטווינא מבוצע כאשר המטופל שוכב על מיטת טיפולים או כאשר הוא יושב על כיסא. הטיפול נעשה על בגדי המטופל, אלא אם כן משתמשים במשחות צמחים שונות הדורשות מריחה ישירה על הגוף. הטיפול אורך כשעה בלבד, כאשר כמות הטיפולים מותאמת לחומרת הבעיה של המטופל. המטפל נדרש למיומנות ברמה גבוהה, חשוב כי מצד אחד הטיפול יהיה עדין מספיק כאשר המטופל לא ירגיש בכאב ומצד שני חזק מספיק כדי שיופעל מספיק לחץ על הגוף.
- דורשת מיומנות
האימון הטווינא הוא מוקפד ביותר ודורש מאמץ לא קטן מהאדם הרוצה לעסוק בתחום זה. על מטפל טווינא מקצועי להתאמן בין 300 ל-500 שעות בלחיצות על שק אורז ולהקפיד על תרגול עצמי של תיעול אנרגיית החיים המכונה על ידי הסינים- אנרגיית הצ'י.
- מתאימה למספר רב של בעיות
על אף שהטיפול בטווינא מתאים במיוחד לטיפול בבעיות אורטופדיות ובכאבי שרירים, על פי מחקרים הטווינא הוכחה כיעילה גם במצבים של קשיים שונים במערכות גופניות נוספות כמו מערכת העיכול, מערכת הנשימה, מערכת הפיריון ועוד.